Betűszedet

á (5) a (24) b (8) c (1) d (2) é (1) e (4) f (2) k (3) l (2) m (3) o (1) p (3) r (2) sz (1) t (1) ú (1) ü (1)

Zefir-Magyar nagyszótár

Tisztelt olvasó!

Nemrégiben kezembe került egy szótár. Vékony lapjain ezer apró szócikk, majd az azt magyarázó leírás. Innen az ötlet, hogy elkészítsem saját szótáramat. Régóta foglalkoztat egy gondolat. Kifejezzük magunkat valahogy- mert kifejezni szükséges- függve fejlődésünk útjától. Beszélünk, hatunk és hatnak ránk. Aztán elgondolkodunk rajta néha- én legalább is így vagyok ezzel- hogy igazából mit mondhatott a másik? Mert hiába gondolom, hogy értem Őt, ha nekem a szavak más tartalommal bírnak, a mondatok végül más képpé formálódva állnak össze kerekké[?], egésszé. Leginkább saját magamnak mutatva tükröt. Aztán persze a gyakorlat, hogy értsek másokat - a közlő szándékához hasonlító jelentéstartalom felépítése a feladat. És még így sem ejtve szót, a szóra-zárt emlékekről, azokról az élményekről, melyek meghatározták az idézett szó által „Bennem” keltett érzéseket.

Néhány szót, a szószedetről. Gondolatokat szeretnék megmutatni a saját szemszögemből, hogy számomra miféle jelentésekkel bírnak e szavak. Különös út ez a megismerés felé… Már most azt látom, hogy a képzeletemet igen csak kordában kell tartani, máskülönben több tonnányira lesz majd tehető a végeredmény.

Kezembe veszem a szótárat és kezdődhet a szűrés.

Utolsó kommentek

  • Adora: Gyerekként nálunk sem volt hagyomány, de a nyári szünetek vasárnapjain, amikor Bikalon összegyűlt ... (2012.02.28. 12:08) Ebéd
  • Lakásfelújító Feri: Nem teljesen értek egyet ezzel a sporttal. :))) Mint potenciális kivitelező, elmondhatom hogy sok... (2011.09.18. 07:26) Lakásfelújítás
  • Utolsó 20

Bonyolító (foglalkozás)

2012.07.02. 20:17 Zef

Mi a dolga egy bonyolítónak? A világos és egyszerű folyamatokat megfűszerezi kisebb nagyobb buktatókkal, akadályokat gördít a kuncsaft útjába, megnehezíti a kapcsolatfelvételt és szinte legyőzhetetlen problémává fejleszti a rendelést/csomagküldést. Nem is beszélve a személyes, pláne a telefonos ügyintézésről.

A jó bonyolító megtalálja az ügyfél érzékeny pontjait, és "megfelelő" erővel nyom rá a már amúgy is sajgó idegszálakra. Képes megérezni a szemben álló szándékát, amit a lehetőségekhez mérten a legkörmönfontabb eszközökkel igyekszik megakadályozni. Azért lehet szükség egy vállalkozásnál bonyolítóra, mert túl jól prosperál, amit a partnerek azzal büntetnek, hogy tömegesen keresik fel. Az alkalmazottak viszont nem győzik kielégíteni a rengeteg elégedett vevőt.

Ilyenkor kerülnek meghirdetésre a bonyolítói álláspályázatok.

Képzett bonyolítót keresünk határozott idejű szerződéssel az Iksz Ipszilon és társa korlátolt felelősségű társaság terézvárosi árudájába; jelige: "negyerebe"!

A bejegyzés trackback címe:

https://zefdict.blog.hu/api/trackback/id/tr224624666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása